Genel Olarak Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Genel Olarak Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

 

 

Genel Olarak Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Bahçe, habitatı nedeni ile düzenli bakım isteyen bir alandır. Bakımda temel olarak ihtiyaç duyulan Bahçe Malzemelerine ihtiyacımız var.

Bahçe Bakımı temelde yaban otu temizliği, çim biçimi, budama, ilaçlama ve bahçe gübrelemesi olarak 5 ana başlıkta toplanır.

 

 

 

1 ) Yaban Otu Temizliği 

 

Yaban otu temizliği için Bahçe Eldivenleri kullanmamız sağlımız açısından önemlidir. Bahçe Eldivenlerimizi taktıktan sonra bitkilerimizin dibinde zamanla ortaya çıkan yabani otları çekmemiz gerekmektedir. Yabani otları çekerken otun dip kısmından kökünü çıkartacak şekilde çekmeye özen gösterilmelidir.

 

Küçük El Aletleri ile elimizle alamadığımız otları temizleyebiliriz. Bahçe habitatı doğal yaşam alanı olmasından dolayı yaban otunun kalıcı çözümü yoktur. Düzenli bakım ve ilaçlama ile bahçenizdeki yaban otlarını azaltabilirsiniz.

 

 

 

 

 

2 ) Çim Biçimi

 

Bahçemizde çim alan mevcut ise dengeli çim bakımı için Tırpan ( Misina ) ve Çim Biçme Makinesine ihtiyacımız olacak.

 

İlk başta Tırpan ile Çim Biçme Makinesinin giremediği kenar ve köşe noktaların temizliği yapılmalıdır. Tırpan ile yapmış olduğumuz uygulamada oluşan atık çimleri, Çim Biçme Makinesi ile ulaşabildiğiniz alanların üstünden geçerek temizleyebilirsiniz.

 

Çim Biçme Makinesinin ayak kısımında bulunan numaralar biçeceğimiz çimin uzunluğunu belirlemektedir. Numarayı ayarladıktan sonra bahçemizde bulunan düz alanlarımızda uzuyan çimleri, Çim Biçme Makinesi ile kolayca temizlemek mümkündür.

 

Çim Biçme Makinesinin torbasından çim çıkıyorsa, torbanızın sağlam olması durumunda dolmuş olduğuna işarettir. Dolan torbanızı, çöp poşetine boşaltıp bahçenizin bakımına devam edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

3 ) Bahçe Güberelemesi

 

Bahçeniz güneş ışınları ve doğal faktörlerle direkt olarak karşı karşıya olduğu için her iklim farklı reaksiyonlar göstermektedir. Gübreleme için en ideal zamanlar sonbahar ayları ve ilkbahar aylarıdır. Gübreler organik ve inorganik olmak üzere ayrılır. Bahçenizin ihtiyaçlarına göre doğru gübreyi bulabilmek için gübre özelliklerini incelemeniz gerekmektedir.

 

Bahçe gübrelemesi yapılırken, Gübrelerin bahçenizin uygulama yapacağınız alana eşit bir şekilde atılması gerekmektedir. 

 

 

 

 

4 ) Bitki Budaması için tıklayınız.

 

 

5 ) Bitki İlaçlaması için tıklayınız.

 

 

 

Etiketler: Yaban otu temizliği, Çim biçimi, Budama, İlaçlama ve Bahçe Gübrelemesi
Şubat 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR