Peyzaj Mimarı Gözünden Bahçe Uygulaması Nasıl Yapılır?
Bahçe Uygulaması Nasıl Yapılır?
Bahçe, uygulaması gerçekleştirmek için Bahçe Malzemelerine ihtiyacımız vardır. Bahçe uygulaması temel olarak proje ve uygulama aşamalarından oluşur. Proje dahilinde ilerleme, hayalinizi hayata geçirme konusunda size yardımcı olacaktır.
Bahçe uygulamasının temelini drenaj, otomasyon, tesviye, ekim-dikim ve dekorasyon olmak üzere 5 başlıkta inceleyebiliriz.
1 ) Bahçe Drenaj Uygulaması
Bahçenizdeki zeminde yer altında oluşan suyun tahliye edilip, bahçenizde su birikmesini önlemek için drenaj yapmalısınız. Drenaj yapabilmek için Bahçe Malzemeleri kullanarak alanınzıda biriken suyun tahliyesini yapabilirsiniz. Zeminin üstünde zıpladığınızda veya ayağınızı bastırdığınızda zemin çöküyorsa altında su birikintisi olabilir. Tespit ettiğiniz alanları Kürek yardımıyla suyun biriktiği noktaya kadar açmalısınız. Su biriken noktaları referans alarak eğimli bir şekilde zeminde tahliye kanalı oluşturmalısınız. Kanalınızın altına suyun emilmesi için Mıcır döşeyip en az güneşli bir gün suyun emilimi gerekmektedir. Drenaj Borularını eğimi kullanarak yerleştirerek bahçenizin zemininde birikmiş noktalardaki suyu dışarıya tahliye edebilirsiniz.
2 ) Bahçe Sulama Otomasyonu
Bahçe Sulama Ürünleri ile zamanlayıcılı otomasyon sistemine , Çim kullanmak istiyorsanız ihtiyaç duyabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında Çimlerin, kurumaması için günde 3 kereye kadar su ihtiyacı oluşabilir. Çim ve Dış Mekan Bitkilerinin eşit ve zamanlı su ihtiyacını karşılamak için Su Zamanlayıcı kullanabilirsiniz.
3 ) Tesviye Uygulaması
Kazı - Dolgu çalışması yaparak alanın kotunu ayarlayabilirsiniz. Alanda eksik gördüğünüz noktalara toprak takviyesi için yüksek olan noktalardaki toprağı değerlendirebilirsiniz. El Arabası ve Kürek sayesinde bahçenizdeki toprağı ihtiyaç duyulan bölgeye taşıyabilirsiniz. Zemini düzeltmek için tesviye yapmanız gerekmektedir. Tırmık yardımı ile tırmığın arka kısmını kullanarak zemindeki pürüzü düzeltebilirsiniz.
4 ) Ekim - Dikim Uygulaması
Ekim - Dikim için Küçük El Aletlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Çukuru açarken Ağaçları köklerinin çapından 20-30 santimetre geniş bir şekilde olması gerekmektedir. Çukurun derinliğini Ağacın saksıdaki gövdesiyle zemininize eşit olması için ayarlamalısınız. Dikilen Ağaç düzgün bir formda durabilmesi için dikim esnasında kazılan çukura yerleştirelen ağaç etrafına toprak doldurulurken gövdesinden tutularak ayarlanmalıdır. Ağacın dik durması için çukur kapatılırken etrafından bastırılması gerekmektedir. Rüzgarlı bir bölgede Ağacın kökleri toprağa yerleşene kadar etrafına Kazık çakılıp, İple bağlanarak sabitlenebilir.
Rulo Çim uygulamalarında Çimler tesviye yapılan alanlara serilirken açıklık olmaması için Çimlerin uç kısımları birbiriyle örtüşmesi gerekmektedir. Çimler serildikten sonra üzerinden silindir ile geçilerek toprağa yapışması sağlanır. Sağlıklı bir Rulo Çim uygulaması 15 güne kadar mevcut toprağından zemine kök atmış olacaktır.
5 ) Bahçe Tasrımları için tıklayınız.
Etiketler: Drenaj, Otomasyon, Tesviye, Ekim-Dikim ve Dekorasyon
Şubat 18, 2022
Listeye dön